Βραβεία Ακαδημίας Αθηνών

…ανακοινώθηκαν προχτές και τα βραβεία της χοντρής και εν χειμερία νάρκη αρκούδας, της γιάφκας των παροπλισμένων διανοητών, της θράκας των «αγαπητών νεκρών», όπως δίκαια τους προσφώνησε κάποτε ο Αντώνης Σαμαράκης, για τη σιωπή τους και την ουσιαστική ανυπαρξία τους στην Ελληνική κοινωνία.
Από τα ανακοινωθέντα βραβεία φαίνεται καθαρά ότι οι άνθρωποι αυτοί που ντυθήκανε το μανδύα του σοφού και μας κοιτάνε πίσω από τα χοντρά τους τα γυαλιά με πλεονεξία και ίσως και λίγη ζήλεια και κακία για το γεγονός ότι ζούμε και αναπνέουμε όσο μπορούμε ελεύθερα, ασχολούνται με τη διαιώνιση μίας ελίτ που αποξενωμένη από την κοινωνία βοηθάει ουσιαστικά μόνο προς μία κατεύθυνση: την παροχή αληθινής παιδείας στους λίγους κι εκλεκτούς, την ανακύρηξη της μη-συμμετοχής σε «σοφή» επιλογή, το διαχωρισμό του επιστήμονα από τις επιπτώσεις της εργασίας του, κτλ… Και φυσικά η πιο άμεση συνέπεια είναι η αποστροφή του κόσμου από τους ακαδημαϊκούς, έτσι ώστε κλεισμένοι μες τη γυάλα τους να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους: να ξύνουν με το γκασμά τ’αρχίδια τους, διαχειριζόμενοι τεράστια ποσά, ένα πραγματικό σκάνδαλο της τάξης Ζαχόπουλου, με το οποίο κανείς ποτέ δεν ασχολείται.
όμως, οι αληθινοί διανοούμενοι είναι πάντα επίκαιροι, αλλιώς δεν είναι διανοούμενοι! Από τους ελάχιστους τέτοιους φωτισμένους ανθρώπους ο πρόσφατα χαμένος Χάρολντ Πίντερ αναφερόταν σε μία τηλεοπτική του διάλεξη σε διάφορα εγκλήματα της αμερικάνικης κυβέρνησης και φυσικά στους κρατούμενους του Γκουαντανάμο… [http://www.tvxs.gr/v2325]

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ:

αυθαίρετα και με κουκούλα συστήνεται επίσημα σήμερα η Νέα Ακαδημία Αθηνών Στην Κρακοβία και χωρίς συνεδρίαση αποφασίζει και ανακοινώνει τα παρακάτω βραβεία:

1. Βραβείο εξαιρετικής εγκληματικότητας και χρηματικό έπαθλο 5000 εξοστρακισμένες πέτρες στον ειδικό φρουρό.
2. Βραβείο εξαίρετου ήθους ποινικολόγου και χρηματικό έπαθλο 5000 εξοστρακισμένες πέτρες στο συνήγορό του, κύριο Άλεξ Μοντελοπνίχτερ, εκ Αλεμανίας….
3. Βραβείο απαράμιλλου θράσους και χρηματικό έπαθλο 5000 εξοστρακισμένες πέτρες σε όλους τους υπουργούς για τα σχόλιά τους και ότι κρύβεται πίσω από αυτά (εξαιρετική διάκριση και έπαινος άνευ προκηρύξεως στο Στέφανο Μάνο).
4. Βραβείο βλάσφημης φίμωσης και χρηματικό έπαθλο 5000 εξοστρακισμένες πέτρες στους καναλάρχες και τους δημοσιογράφους τους, για το άψογο μαγείρεμα της σχετικής ειδησεογραφίας.
5. Βραβείο άνευ προκηρύξεως και συμβολικό έπαθλο 5000 οργισμένες γροθιές στον αέρα στους άγνωστους ήρωες της ελληνικής τρομονομίας, τους ζητάδες, τα ματ, τους ειδικούς εκτελεστές και τα άλλα παιδιά που επιτελούν το κοινωνικό τους έργο κάτω από συνθήκες φόβου, καθώς πριν προλάβουν να δολοφονήσουν τρώνε συχνά άδεια εξοστρακισμένα μπουκάλια νερού στο καπό του περιπολικού τους, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να κοιμηθούν τα βράδια από την τσαντίλα.
…και βέβαια,
για τους ίδιους τους κυρίους της Πρώην Ακαδημίας Αθηνών,
Βραβείο ανευθυνότητας και αναισθησίας με γενναίο έπαθλο 5000 τάφους για να μπουν μέσα αυτοί και οι όμοιοί τους.

Advertisements

02/01/2009. Uncategorized.

One Comment

  1. πες τα μεγάλε replied:

    xaxaxaxaxaxaxa
    «της χοντρής και εν χειμερία νάρκη αρκούδας»
    xaxaxaxaxaxaxaxa

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Trackback URI

Αρέσει σε %d bloggers: